Bietensoep met Appel

Bietensoep met Appel

ingrediënten:

 

  • 500 gr. bieten
  • 300 gr. aardappelen in blokjes (mag ongeschild)
  • 600 gr. groentebouillon (gebruik 2 blokjes, net als voor 1 l water zodat het extra zout het vocht in de groenten kan compenseren)
  • 100 gr. rode ui
  • 200 gr. friszure appel (Elstar bijv.)
  • 1 laurierblaadje
  • 2 gr. gemalen komijn
  • 3 gr. verse tijm
  • 100 gr. room
  • Crème fraiche en een paar
  • Muntblaadjes om mooi te kunnen serveren

 

  1. Kook de bietjes (dit kan anderhalf uur duren!), schil ze, schil de aardappels en snijd in blokjes, snijd de appel in stukjes en snipper de ui.
  2. Verhit wat olijfolie en fruit hierin de ui glazig en voeg de aardappel en de komijn toe.
  3. Voeg even later de appel, de in stukken gesneden bietjes, de tijm, het laurierblaadje en de bouillon toe.
  4. Laat ongeveer 20 minuten koken en pureer alles met de staafmixer of in de blender tot een gladde soep en maak eventueel op smaak met wat zeezout,
  5. serveer in warme borden met een toefje crème fraiche en een beetje munt.

 

Deze soep laat zich goed invriezen. Het ontdooien moet echter langzaam, in de koelkast, gebeuren want anders veroudert de smaak. Wel weer even de staafmixer er door halen als hij een beetje op temperatuur is.