Historie

Historie

In oorsprong was er maar één pizza: de Pizza Margerita. Een deegbodem met tomaten, buffelmozzarella en basilicum. Al snel kwam er de Marinara die, in tegenstelling tot wat je zou denken, geen vis bevat, maar tomaten, knoflook en oregano.

Twee fantastische combinaties, maar toen in de 19e en 20e eeuw de pizza door het volk en straatrestaurants was ontdekt als een goede en eenvoudige manier om van restjes en seizoensproducten een goede maaltijd te maken kwamen er veel recepten en combinaties bij.

Tegenwoordig is de keuze aan pizza’s in pizzeria’s over de hele wereld bekend en veelal hetzelfde. Pizza’s die makkelijk in een horecaomgeving te maken zijn met ingrediënten waar de meesten van ons geen problemen mee hebben en die niet teveel kosten. Slechts af en toe tref je combinaties of ingrediënten aan die een historische achtergrond hebben die teruggaat naar de tijd dat de pizza als een van de belangrijkste volksvoedingsmiddelen in Italië in opkomst kwam.

Op deze website ligt de focus op deze tijd. Daarom tref je veel oorspronkelijke combinaties en recepten die al lang tot het bekende en minder bekende culinaire erfgoed van Italië behoren, al is de kans groot dat je deze nog nooit, hier of in Italië, hebt gegeten. Omdat de seizoensproducten van Nederland niet die van Italië zijn kan het voorkomen dat je schrikt van de kosten. Verse tonijn kost nu eenmaal meer dan die uit een blikje…..