Bloemkoolsoep met Salie

Bloemkoolsoep met Salie

ingrediënten:

 

  • 2 kilo bloemkool (2 grote kolen)
  • 500 gr. witte ui, gesnipperd
  • 250 gr. boter
  • 1L water
  • 4 blokjes (groente- runder- of vis-) bouillon
  • 100 gr. verse salie zonder steeltjes
  • 500 gr. room
  • 50 gr. sojasaus light (of 60 gr. glutenvrije sojasaus)

 

  1. bak de ui in de helft van de boter glazig,
  2. snijd de bloemkool zonder harde stronk in kleine stukken en voeg deze toe,
  3. laat dit al roerend 5-10 minuten bakken,
  4. voeg het water met de bouillonblokjes toe en lat een half uurtje op zacht voor gaar pruttelen,
  5. bak ondertussen de fijngesneden salie in de andere helft van het pakje boter totdat deze zacht en verteerbaar is,
  6. voeg de boter met salie toe, staafmixer de hele boel en voeg de sojasaus en de room toe.

 

Deze soep laat zich goed invriezen. Het ontdooien moet echter langzaam, in de koelkast, gebeuren want anders veroudert de smaak.