Tiramisù

Tiramisù

ingrediënten:

  • Cacaopoeder of geraspte bittere chocola,
  • lange vingers, ongeveer 24 stuk
  • 80 gr. = 2 kopjes heel sterke koffie (espresso)
  • 50 gr. Marsala (dit is de oorspronkelijk toegevoegde drank), Port, Amaretto of een andere (zoete?) versterkte wijn of likeur
  • 3 verse eieren
  • 25 gr. basterdsuiker (3 eetlepels)
  • 250 gr. mascarpone
  1.  Splits de eieren en klop het eiwit stijf. Meng vervolgens het eigeel met de suiker tot een schuimig geheel en roer de mascarpone erdoor. Daarna rustig het eiwit door het eigeel-mascarponemengsel roeren, zodat het luchtig blijft.
  2. Meng de koffie met de versterkte wijn of likeur.
  3. Neem een schaal en bedek de bodem 1 laag ei/mascarpone mengsel, leg hier een laag lange vingers op die je eerst heel licht in het koffie-drank mengsel hebt gedoopt en strooi er vervolgens een laagje gezeefde cacao op. Herhaal dit voor de volgende lagen, maar maak niet meer dan 3 lagen, want anders wordt het lastig om uit te serveren. De bovenste laag moet ei/mascarpone mengsel met cacao zijn.
  4. Het geheel minimaal 4 uur in de koelkast laten staan, maar beter nog is om het 1 dag van tevoren klaar te maken.