Pompoensoep

Pompoensoep

ingrediënten:

 

  • 2 kilo schoon pompoenvlees in blokjes
  • 1 kilo aardappelen in blokjes (mag ongeschild)
  • 3 liter groentebouillon
  • 500 gr. uien
  • 100 gr. verse gember
  • 50 gr. knoflook in hele teentjes
  • 1 verse peper (optioneel)
  • 500 gr. uitgelekte roomyoghurt of crème fraiche
  • zeezout
  • bosje koriander
  • droge sherry

 

  1. schil de pompoen met een dunschiller, ruim de binnenste rommel op en snij in blokjes.
  2. was de aardappelen en snij ook in blokjes,
  3. breng de pompoen en de aardappelen aan de kook in de bouillon.
  4. Snij de ui fijn en bak deze samen in wat olijfolie met de gember, de hele teentjes knoflook (dan karamelliseert deze) en het pepertje totdat de ui glazig is,
  5. Voeg dit toe aan de bouillon met pompoen en aardappel en laat zachtjes doorkoken,
  6. pureer na 45 min. alles met de staafmixer en maak eventueel op smaak met wat zeezout,
  7. serveer in warme borden met verse koriander en/of wat droge sherry met een beetje brood ernaast.

 

Deze soep laat zich goed invriezen. Het ontdooien moet echter langzaam, in de koelkast, gebeuren want anders veroudert de smaak. Wel weer even de staafmixer er door halen als hij een beetje op temperatuur is.