Pannenkoeken
ingrediënten:
- 1 liter volle (boer’n)melk
- echte roomboter (ongezouten)
- 6 middelgrote eieren
- 500 gr. lekker meel of anders patentbloem
- beetje bier (gistend of zwaar)
- zout
- citroensap
- vanillesuiker
- kaneel
- piment, nootmuskaat of speculaaskruiden (optioneel)
- Verwarm de melk(magnetron?) en laat hierin een brok roomboter smelten ter grootte van wat je op 3 boterhammen zou smeren.
- Als de boter net gesmolten is ophouden met verwarmen, eieren erbij en de boel goed mixen.
- Flinke snuf zout, flinke snuf kaneel, half zakje vanillesuiker, flinke kneep citroensap en eventueel een klein snufje van een van de andere kruiden erin. Mixen.
- De bloem erbij en goed alle klontjes kapotmixen. Eerst zeven gaat misschien beter.
- Als het beslag goed gemixt is er een scheutje bier doorheen roeren ter grootte van flinke slok. Het laatste beetje van op de fles gistend bier geniet de voorkeur.
- De pan op hoog vuur flink heet laten worden en dan pas een klein klontje boter erin.
- Zoveel beslag erin gieten totdat de bodem net met moeite bedekt is. Wat een dunne pannenkoek wordt dat zeg!
- Als de bovenkant van de pannenkoek goed droog (en de onderkant lekker bruin) is deze keren. Geen boter erbij doen! Nog een half minuutje afbakken.
- Serveren met suiker, stroop, of shoarma.