Pannenkoeken

Pannenkoeken

ingrediënten:

  • 1 liter volle (boer’n)melk
  • echte roomboter (ongezouten)
  • 6 middelgrote eieren
  • 500 gr. lekker meel of anders patentbloem
  • beetje bier (gistend of zwaar)
  • zout
  • citroensap
  • vanillesuiker
  • kaneel
  • piment, nootmuskaat of speculaaskruiden (optioneel)
  1. Verwarm de melk(magnetron?) en laat hierin een brok roomboter smelten ter grootte van wat je op 3 boterhammen zou smeren.
  2. Als de boter net gesmolten is ophouden met verwarmen, eieren erbij en de boel goed mixen.
  3. Flinke snuf zout, flinke snuf kaneel, half zakje vanillesuiker, flinke kneep citroensap en eventueel een klein snufje van een van de andere kruiden erin. Mixen.
  4. De bloem erbij en goed alle klontjes kapotmixen. Eerst zeven gaat misschien beter.
  5. Als het beslag goed gemixt is er een scheutje bier doorheen roeren ter grootte van flinke slok. Het laatste beetje van op de fles gistend bier geniet de voorkeur.
  6. De pan op hoog vuur flink heet laten worden en dan pas een klein klontje boter erin.
  7. Zoveel beslag erin gieten totdat de bodem net met moeite bedekt is. Wat een dunne pannenkoek wordt dat zeg!
  8. Als de bovenkant van de pannenkoek goed droog (en de onderkant lekker bruin) is deze keren. Geen boter erbij doen! Nog een half minuutje afbakken.
  9. Serveren met suiker, stroop, of shoarma.