Spinaziesoep

Spinaziesoep

ingrediënten:

 

  • 1 kilo gewassen spinazie (indien deze wild is, ook de steeltjes verwijderen)
  • 100 gr. zeekraal
  • 400 gr. aardappelen in blokjes (mag ongeschild)
  • 200 gr. uien
  • 0,5 liter groentebouillon
  • 200 gr. crème fraiche
  • 2 geschilde kiwi’s zonder harde kern
  • 35 gr. sojasaus light
  • 20 gr. honing
  • beetje room met truffel(olie) licht gezouten, voor het opdienen.

 

  1. Kook de in kleine dobbelsteentjes gesneden aardappelen in ruim zout gedurende 5 minuten,
  2. Bak ze daarna in roomboter heerlijk bruin en knapperig,
  3. Snipper de uien en bak deze krokant, maar niet glazig,
  4. Zet dit weg en kook in de bouillon de spinazie en de zeekraal,
  5. Voeg na 5 minuten de kiwi’s toe, pureer alles en voeg de crème fraiche en de sojasaus toe,
  6. Voeg de gebakken aardappelblokjes en de uitjes toe en
  7. serveer DIRECT in warme borden met een fraaie kringel truffelroom (en verse truffel…….!) en een beetje zwarte peper.

 

Als je deze soep niet direct opdient na bereiding verliest hij zijn frisgroene kleur. Dus: DIRECT opdienen en alles niet te lang laten sudderen.

Niet invriezen!