KiKoToSoep

KiKoToSoep

kinder-kokos-tomatensoep

 

ingrediënten:

 

  • 250 gr. rode ui, gesnipperd
  • 1000 gr. heel goede tomaten (Pomodori, Cherry, Tasty Tom)
  • 2 bouillonblokjes
  • 500 gr. goede tomatensaus, (passata) of blokjes tomaten in eigen saus.
  • 500 gr. kokoscrème, van het merk Kara bijvoorbeeld. (geen kokosmelk, dat is niet “vet” genoeg).
  • 40 gr. lichte gewone of 50 gr. glutenvrije sojasaus
  • olijfolie

 

  1. bak in een beetje olijfolie de ui glazig,
  2. was de tomaten en voeg deze toe,
  3. voeg, als het een suf prutje is geworden, de bouillonblokjes, de tomatensaus en de kokoscrème toe.
  4. als het even heeft gekookt staafmixer of blender de hele boel heel, heel erg goed en maak op smaak (goed proeven dus!) met de sojasaus.
  5. Als je het helemaal glad wil, dus zonder de pitjes van de tomaten, kun je de hele hap passeren in een passeerzeef.

 

Dit is een heerlijk friszure basissoep waarmee je alle kanten uit kunt:

  • garnalen, gebakken kipstukjes, gebraden kinderoortjes, mosselen, shoarmareepjes
  • verse groenten: paprika, champignons, tenenkaas, peentjes, broccoli
  • knoflook, koriander, basilicum, gerijpte neuspeuters, pepertjes, sereh, lemonleaves, gember, munt

 

Deze soep laat zich goed invriezen. Het ontdooien moet echter langzaam, in de koelkast, gebeuren want anders veroudert de smaak. Wel weer even de staafmixer er door halen als hij een beetje op temperatuur is.