Boterkoek

Boterkoek

ingrediënten:

  • 250 gr. goede roomboter
  • 280 gr. patentbloem of 00-meel van de pizza
  • 150 gr. witte of licht bruine basterdsuiker. Rietsuiker kan ook, want dat lijkt verantwoorder (maar is het niet)
  • 1 middelgroot ei
  • beetje zout
  • snufje kaneel
  • optioneel: beetje citroensap
  1. Snij de boter in kleine klontjes en laat een beetje zacht worden.
  2. Breek het ei en houd een beetje eiwit apart voor het bestrijken
  3. Meng boter, suiker, meel, de rest van het ei, kaneel, zout en het citroensap.
  4. Doe dit in een ingeboterd bakblik of boterkoekvorm met een bakpapiertje op de bodemen bestrijk de dit met het eiwit.
  5. Bestrijk het deeg met het eiwit met een kwastje voor de glanslaag.
  6. Plaats in een voorverwarmde oven op 170 ˚C gedurende 30-40 minuten
  7. Laten afkoelen en niet te veel van eten!