Boterkoek
ingrediënten:
- 250 gr. goede roomboter
- 280 gr. patentbloem of 00-meel van de pizza
- 150 gr. witte of licht bruine basterdsuiker. Rietsuiker kan ook, want dat lijkt verantwoorder (maar is het niet)
- 1 middelgroot ei
- beetje zout
- snufje kaneel
- optioneel: beetje citroensap
- Snij de boter in kleine klontjes en laat een beetje zacht worden.
- Breek het ei en houd een beetje eiwit apart voor het bestrijken
- Meng boter, suiker, meel, de rest van het ei, kaneel, zout en het citroensap.
- Doe dit in een ingeboterd bakblik of boterkoekvorm met een bakpapiertje op de bodemen bestrijk de dit met het eiwit.
- Bestrijk het deeg met het eiwit met een kwastje voor de glanslaag.
- Plaats in een voorverwarmde oven op 170 ˚C gedurende 30-40 minuten
- Laten afkoelen en niet te veel van eten!