Broccolisoep

Broccolisoep

ingrediënten:

 

  • 1 kilo broccoliroosjes
  • 500 gr peen in brokjes
  • 500 gr aardappelen in blokjes (mag ongeschild)
  • 1,5 liter groentebouillon (gebruik poeder of blokjes voor 2 of 2,5 l water, om het vocht in de groenten te compenseren)
  • 250 gr. uien
  • 50 gr. verse gember
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 verse peper (optioneel, evt. zonder zaadlijsten pitjes)
  • 20 gr honing (optioneel)
  • 250 gr. room
  • zeezout
  • verse koriander of munt ter opleuking,

 

  1. roerbak de ui, knoflook, pepertje in flink wat olijfolie totdat het glazig is,
  2. was de ongeschilde aardappelen en snij ook in blokjes en roerbak samen met de broccoliroosjes even mee,
  3. doe dit alles, samen met de wortelen bij de bouillon en breng aan de kook.
  4. Laat ongeveer 30 minuten koken en pureer alles met de staafmixer en maak eventueel op smaak met wat zeezout en de honing,
  5. serveer in warme borden met verse koriander, munt en een toefje crème fraiche.

 

Deze soep laat zich goed invriezen. Het ontdooien moet echter langzaam, in de koelkast, gebeuren want anders veroudert de smaak. Wel weer even de staafmixer er door halen als hij een beetje op temperatuur is.