Paprikasoep

Paprikasoep

ingrediënten:

 

  • 1 kilo zoete paprika, zonder pitjes en zaadlijsten
  • 200 gr. rode ui, gesnipperd
  • 25 gr. verse citroengras, fijngemalen
  • 25 gr. verse gember, fijngemalen
  • 25 gr. verse rode peper, zonder pitjes en zaadlijsten, fijngemalen
  • 5 gr. knoflook, gesnipperd
  • 100 gr. rijstolie
  • 60 gr. lichte sojasaus of 80 gr. glutenvrije sojasaus
  • 500 gr. kokosmelk
  • 5 gr. limoensap
  • optie: kleine stukjes paprika of een flinke hand verse basilicum

 

  1. bak in de olie de ui, gember, citroengras en knoflook glazig,
  2. was de paprika, snijd in stukjes en voeg deze toe,
  3. laat dit al roerend 5-10 minuten bakken totdat de paprika zacht is,
  4. staafmixer of blender de hele boel en voeg de sojasaus, de kokos, en de limoensap toe,
  5. serveren met de kleine stukjes paprika of de verse basilicum.

 

Laat dit allemaal niet langer dan 10 minuten koken, want dan verliest de soep zijn rood-oranje kleur.

Deze soep laat zich goed invriezen. Het ontdooien moet echter langzaam, in de koelkast, gebeuren want anders veroudert de smaak. Wel weer even de staafmixer er door halen als hij een beetje op temperatuur is.